zaterdag 23 augustus 2014

Vakantiedagboek: dag 7 & 8


Rarara, waar waren wij (ondertussen: vorige week) vrijdag?Pisa!

Je kan hier voor 18 EUR de toren beklimmen (wat we niet gedaan hebben). Voor telkens 5 EUR kan je ook nog het Museum Opera del Duemo, Museum Sinopie, ‘The Baptistery’ en ‘the cemetery’ bezoeken. Combi-tickets zijn iets goedkoper. Bij aankoop van een ticket van één van de voorgenoemde vijf bezienswaardigheden, mag je gratis de kathedraal binnen
Wij (de echtgenoot) besloot dat we het Museum Sinopie en de kathedraal zouden bezoeken.

Ondanks het feit dat we niet bepaald alleen waren, moesten we nergens echt aanschuiven om binnen te kunnen.


Na het bezoek weet ik nog altijd niet goed wat de bedoeling is van het museum, maar het heeft alleszins met fresco’s en standbeelden te maken.
De kathedraal was echt de moeite. Gigantisch groot en op elke vierkante cm weer een nieuw kunstwerk te ontdekken, van de vloer tot aan het plafond.

We lieten tussendoor ook nog even een tekening maken van de ‘Margot-Elise’ i.p.v. ‘Mona-Lisa’.


(een foto van het resultaat volgt nog)

De tekenaar vroeg eerst 50 EUR, 25 EUR per gezicht. Dat vonden we er toch een beetje over, en uiteindelijk hebben we 25 EUR betaald in totaal.

Celien had op dat moment het afpingel-virus helemaal te pakken, en kocht een handtas van 30 EUR voor 20 EUR en een zonnebril van 15 EUR  voor 10 EUR en sloeg daarbij zowaar bijna een Pakistaan aan de haak.

Dat er nog veel meer te beleven en te bewonderen valt in Pisa, kan je hier lezen. Misschien komen we dus nog een keertje terug op city trip.

Dat was het voor vrijdag.

Zaterdrag trokken we richting Gardameer (Tignale). Wegens de lange files hebben we eigenlijk de ganse dag in de auto doorgebracht (voor een rit die oorspronkelijk 4 uur moest duren). Meer hebben we over dag 8 dan ook niet echt te vertellen.

Ik kan wel al vertellen dat kort na aankomst bleek dat de wifi daar redelijk duur was: 5 EUR voor 2 uur, met dan ook overal een vreselijk trage verbinding, waardoor je op die 2 uur net genoeg tijd hebt om 3 foto's op te laden en that's it. Geen e-mails checken, wel de eerste 5 berichten op je tijdlijn van facebook lezen, maar verder echt niets. Alle posts voor de week aan het Gardameer volgen nu dus met een weekje vertraging, net als de filmpjes van de vorige posts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten