Eerst kregen we een theoretische uitleg over pasta, sauzen en bijhorende wijnen. Vervolgens mochten we zelf de handen uit de mouwen steken om 2 soorten pesto te bereiden.
De eerste was een "klassieke" groene pesto, zij het wel met een assortiment van verschillende noten i.p.v. pijnboompitten. Blijkbaar kosten pijnboompitten hier een fortuin, en wordt er daarom gewerkt met alternatieven: okkernoten, hazelnoten, amandelen en pistache noten.
Hier voeg je citroenschil en citroensap,
zout en een beetje peper,
parmezaanse kaas,
en olijfolie aan toe.
Even mixen en 't is klaar!
En dan de tweede pesto: deze keer zonder foto's, in de hoop op deze manier wat minder te overdrijven:
- rucola
- romeinse sla
- pistache noten
- zout
- parmezaanse kaas
- olijfolie
mixen tot een smeuïge massa. Klaar en superlekker! (persoonlijk vind ik deze lekkerder dan de eerste).
De pesto kon gegeten worden op brood, besprenkeld met olijfolie en zout, en afgebakken in de oven, of gewoon met een lepeltje.
Een glaasje wijn erbij, en meer moet dat niet zijn.
Of toch? Sommige mensen kunnen toch echt geen minuut zonder hun iPhone...
Hierna was het tijd voor de pizza party! Wie zin had, mocht zelf mee de pizza's uitrollen:
Ook nu was er live muziek. En dat is iets wat de jeugd van tegenwoordig duidelijk niet meer gewend is: eventjes oortjes insteken om optimaal te kunnen genieten...
Tussen het smullen van de pizza's door, was er ook weer de mogelijkheid om te kijken hoe lokale streekproducten bereid worden:
U begrijpt het, die vakantiekilo's, die vliegen eraan!
Hopelijk helpen een paar danspasjes om ze weer te doen verdwijnen.
De bijhorende filmpjes vind je hier:
(de meerwaardezoeker kijkt rechts in beeld vanaf 00:58)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten