zaterdag 12 december 2015

Louisa dress: 2 x hetzelfde, maar toch zo verschillend!

Ik was één van de 30 gelukkigen die enkele weken geleden de geweldige kans kreeg om samen met een hoop fantastische blogsters en naaisters het nieuwe patroontje van Compagnie M. te testen.

Een eerste versie van de Louisa jurk voor vrouwen kregen we al enkele dagen op voorhand, dus nog vóór deze samenkomst waagde ik me aan een eerste versie.

Qua pasvorm was het een beetje een flop, en omdat ik niet bepaald dol ben op het maken van aanpassingen, besloot ik de testdag af te wachten voor een tweede poging.

Het voordeel van zo'n 'groepstest' t.o.v. een 'solo-test' is dat je je lijf ongegeneerd in een aantal testversies van andere dames kan wringen om te kijken dewelke je het beste past. Op die manier wordt het aantal retouchkes achteraf aanzienlijk beperkt! Heerlijk vind ik dat!

Ik ging meteen aan de slag met mijn tweede versie: bovenaan (de nieuwe) maat 38. Onderaan, naar de heupen toe, 1,5cm erbij, om ervoor te zorgen dat mijn gat past in het geheel. Voor de veiligheid liet ik een aantal opties, zoals de asymmetrische zakken, of de kangeroezak, voorlopig achterwege, en koos ik voor een simpel model, zonder franjes, maar met driekwartsmouwen.
En dit was dan het resultaat!


De enige aanpassing die ik moest maken, was bij het inzetten van de mouw. Ik weet niet of het aan (het gebrek aan) mijn naaikunsten ligt, of mijn belachelijk smalle schouders, maar zonder inkorten van de bovenkant van het mouwdeel, had mijn jurk veel weg van een zwarte pieten outfit. Eén en al 'pof' vanboven. Dankzij de geweldige hulp van Marte is dat gelukkig allemaal nog in orde gekomen!
In totaal maakte ik 3 jurken, waarvan 2 mochten schitteren in deze fotoshoot, uitgevoerd door de echtgenoot. Deze eerste jurk werd als laatste gefotografeerd, en op dat moment zat de lol er al behoorlijk in. Vandaar de belachelijke poses bij deze jurk.

Zoals je kan zien, was 1,5 cm (x4, I know) voldoende om mijn ruime achterwerk perfect binnen de naden van de jurk te doen passen.
En hoewel ik aan mijn twee zwangerschappen een aardig buikje heb overgehouden, is daar in deze jurk niet veel van te merken. (Zolang ik blijf rechtstaan toch). Voldoende argumenten om nog een derde poging te wagen, vind je niet? Versie 3 heeft werd voorzien van een kangeroezak. En hoewel de zwarte stof een zware stijve katoen is, moest ik toch behoorlijk wat aanpassingen doen t.o.v. jurk versie 2. Nu had ik namelijk geen enkele mm extra breedte nodig op de heupen, en moest ik de taille initieel 2cm innemen. Na een eerste fotoshoot in het bos, en een dagje rondlopen in de jurk, besloot ik dat er best nog eens 1,5 cm af mocht, en zo geschiedde. Het resultaat ziet u hieronder.
 De poging om het patroon te laten doorlopen op het achterpand was op sommige plaatsen iets meer succesvol dan andere, maar door het drukke patroon valt het niet op (maak ik mezelf toch wijs).

En ook in deze versie vallen de restanten van mijn zwangerschap niet te hard op. (Als ik maar de juiste pose aanneem).
Zoals je al kon zien, maakte ik deze versie met een kapmouw. Deze heb ik gevoerd met dezelfde stof als de zak. Dat is bijna niet te zien, maar voor dat beetje dat wel te zien is, vond ik het toch de moeite om de mouwen op deze manier af te werken.
 


Jullie hebben al veel prachtige jurken kunnen bewonderen tijdens deze blogtour, dus ik veronderstel dat zowat iedereen die dit leest al een eigen exemplaar heeft aangeschaft. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan geef ik nog graag mee dat het vandaag de laatste dag is dat je dit veelzijdige patroontje met korting aan jouw collectie kan toevoegen. Haast je dus als de bliksem naar de webshop, en verwen jezelf met een prachtig nieuwe jurk en 10% korting met de actiecode LOUISA10!


19 opmerkingen:

 1. Ik keek al vol bewondering naar je stofje (en uiteindelijk je kleedje) op het testersevent. Wat een leuke jurk is het geworden!!
  De zwarte jurk vind ik ook een voltreffer, de stof van de zak is zaaalig...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw! Ik ben absoluut fan van de zwarte versie!
  Mijn pasvorm in baalkatoen zat ook ruimer dan de uiteindelijke versie met het paneelstofje. Moest terug lostornen en een smallere naadwaarde gebruiken.
  Alles hangt echt af van welke stof je gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze staan je echt prachtig! Vooral fan van de zwarte..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooie versies, vooral fan van de zwarte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie jurken zijn dat geworden. De eerste kon ik al in het echt bewonderen. De tweede (hier in het verslag) is zeer geslaagd.
  Mijn verslagje van de test komt vandaag ook aan bod in de blogtour.
  Lieve groetjes,
  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij had je de versie in 2 kleuren aan op het event van Eva Maria haar boek voorstelling!Mooi alle 2 ;) en welk buikje?!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had de eerste jurk op het testevent al bewonderd, zo mooi! Prachtige stoffen die zo mooi staan. De tweede is ook al zo'n voltreffer! Wow!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke verrassing die tweede Louisa! Zo leuk dat je aan de voorzijde een zak maakte en toch ook aan de achterzijde twee stofjes combineerde. Daar was ik zelf niet opgekomen! Echt leuk. En die poses zijn toch leuk. Een mens mag al eens zottekes doen. :) bedankt om mee te testen en uiteindelijk 3 Louisa's te naaien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie jurken allebei! Ze passen echt perfect. Ik ben echt fan de details op de zwarte jurk. Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, inderdaad, na al die prachtige jurken is lijn patroon al besteld! Dit zijn ook weer toppertjes! En het detail van het beleg aan de kapmouw bij de zwarte jurk is inderdaad geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die zwarte jurk is echt super. Leuk dat de zak er zo af knalt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. heel erg mooi!! allebei die jurken!! en goeie tips nog! bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vond je testversie al mooi, maar die zwarte is super, een heel leuke combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wow, deze twee staan je super, echt heel mooi, ik moet echt aan de slag met dit patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wow, helemaal weg van de zwarte versie ...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel erg mooi. En ze staan je schitterend

  BeantwoordenVerwijderen
 17. jawadde! deze zijn prachtig!!! supermooi en je bent een echt fotomodel!

  BeantwoordenVerwijderen