zaterdag 23 augustus 2014

Vakantiedagboek: dag 11 & 12

Dinsdag ging het zogezegd regenen, dus besloten we (lees: de pappie) dat we het "Museo del Parco Alto Garda Bresciano" zouden gaan bezoeken.

Daar aangekomen bleek van dat regenweer niks aan, dus werd niet het museum, maar het 'parco' bewandeld.

Het park is meer dan paadjes langs bomen en plantjes. Zo kan je er een ganzebord spelen met weetjes over de natuur,


proeven, voelen en ruiken aan de vruchten in de kleuren- en smakentuin,


en nog veel meer...Dat was het eigenlijk voor dinsdag, wel nog even vlug een fotootje van de avondzon vanop ons terras:


Woensdag was het feest in AER. 
In het katholieke Italië lijkt het wel of er elke dag wel in het één of ander dorpje het feest van een zekere heilige wordt gevierd. Vandaag was het dat van "San Bernardo". Ook al woonden we 's ochtends de mis bij in het teken van dit feest, weet ik het niet zeker, maar ik denk dat het over deze persoon gaat.

Voor de gelegenheid werden de straten versierd met gele en witte linten, lavendeltakjes en bloemstukjes.
De kinderen konden meedoen in een aantal "Laboratorii".


Houten lepels werden hier omgetoverd in gekke mannetjes,

en er kon ook zelf pasta gemaakt worden. Hier was Margot wel voor te vinden. Deze keer hebben we dus wel gezien hoe dat moet.

De pasta bestaat uit slechts 2 ingrediënten: 1 ei per 80g bloem. (ik weet wel niet welk type bloem er gebruikt werd. Ze gebruiken hier nl. bloem van type "0" of "00" of een mix van beide voor het bereiden van brood, pasta, foccaccia, pizza, ... meer hierover kan je hier lezen.)

Wanneer je een mooi bolletje gekneed hebt, mag het - gewikkeld in plastic folie - voor een half uurtje de koelkast in.

 Daarna mag je het er weer uithalen en de bol uitrollen.Wanneer je een supperplatte pannenkoek (of rechthoek) hebt, en geen pastamachine, dan kan je het deeg vouwen op deze manier:
en er reepjes (tagliatelli) uitsnijden.

De reepjes moet je laten drogen, en daarna kan je er in 3 of 4 minuten een heerlijke pasta van koken. Margot haar creatie werd voorzien van een Ragù sausje.


En niet alleen Margot heeft vandaag veel bijgeleerd. Wouter ontdekte vandaag een aantal mogelijkheden van de fotocamera, waaronder 'sepia' foto's:en foto's met extra felle kleuren:


... de overige 50 'experimentele' foto's bespaar ik u....

Dat de pappie zo met zijn camera zat te spelen, lag niet aan het feit dat er op het feest(je) niets te beleven viel: er kon wijn en bier gedronken worden, pasta, grill, taart en gebak gegeten worden, met op de achtergrond live-muziek van de 'Tignale band' (een soort mini-orkest). 
Er was ook een tombola, waar we niks mee gewonnen hebben, en er werden handgemaakte spulletjes verkocht door de buurtbewoners.
Voor Margot kochten we een handgenaaide kapje en een armbandje dat blijkbaar ook dienst kan doen als bloedafsnijder voor je benen:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten