donderdag 14 augustus 2014

Vakantiedagboek: dag 6

De ochtend begon een beetje winderig. Ideaal om een vliegertje op te steken.

 


En blijkbaar ook de ideale gelegenheid om honden bang te maken.

En ik heb gemerkt dat enkele collega's ook meelezen, dus: er werd ook nog gestudeerd


En daarna: pasta party!

Tijdens de pizza party hadden we verwacht dat we gingen leren hoe we pizza moesten maken, maar het bleek een kookles voor pesto te zijn.
Toch trapten we vandaag weer in dezelfde val door te denken dat we pasta gingen leren maken. Niet dus! (of toch niet helemaal). Wel - u raadt het nooit - een cursus pizza maken.

We waren om te beginnen al een kwartier te laat, en, ondanks de soepelheid die je zou verwachten in Zuiderse oorden, begon de les nogal stipt. Hierdoor hebben we gemist hoe je het deeg precies moet maken. Van wat ik achteraf begrepen heb, werd hetzelfde deeg gemaakt als dat voor focaccia, en zit er bloem, water, suiker, gist, zout, olijfolie en een ei in.

We waren er wel bij voor alle volgende stappen in het proces:Nog voor de "les" gedaan was, waren ze boven al aan het pasta draaien. Hoe dat deeg gemaakt wordt, weten we dus ook al niet. We mochten wel helpen "meedraaien".

En daarna weer smullen en feesten natuurlijk.


Wederom: filmpje volgt nog in de loop van volgende week (of wanneer we Mik zijn raad hebben opgevolgd en zo een kaartje hebben gekocht).

En tot slot nog ééntje voor de oma:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten