zondag 10 augustus 2014

Vakantiedagboek: dag 1

Vrijdag vertrokken om 20u, in één ruk (met evenwel de nodige plas- en eetpauzes) doorgereden, om dan zaterdag om 15u eindelijk aan te komen op de bestemming, in de buurt van Volterra, Italië.
Alle passagiers hebben de rit overleefd, de voorraad echter niet. Geloof het of niet, maar de ganse drankvoorraad was er bij aankomst door:


Eerste indruk: amai wat is het hier heet (30,5 °C). Of toch heter dan verwacht/voorspeld. En oh, wat is het hier schoon!

Op deze eerste dag was er meteen een welkomstparty voorzien voor alle gasten van de 3 locaties die behoren tot "Agriturismo Panieracci".
De kinderen konden zich na het lange stilzitten meteen uitleven op het springkasteel

en in de speeltuin.
Ondertussen konden de ouders genieten van live muziek, en een overheerlijk aanbod proeverijen van lokale streekproducten.


Na alle proevertjes mochten we nog eens aanschuiven voor een overheerlijk buffet van uiteenlopende lekkernijen. 

Mijn topfavoriet: een bruschetta om duimen en vingers bij af te likken! (Maar ook de pasta's, gegrilde groenten en brood met tapenades waren best te pruimen).

Toen we volledig voldaan nog even aan het nagenieten waren, bleek dat dit alles eigenlijk nog maar het voorgerecht was. Voor het hoofdgerecht hebben we dus helaas moeten passen...

Dan liever nog even bekomen in een lekkere zetel, met prachtig uitzicht:
Of het me de komende dagen nog lukt om dit dagboek aan te vullen, hangt een beetje van de internetverbinding af. Voorlopig is dat zowat het enige minpuntje hier. Gisterenavond heb ik de pogingen na 2uur moeten staken, en vandaag liep het ook nog niet bepaald vlot. Maar goed, het is nu dus wel gelukt...

1 opmerking:

  1. Dat ziet er helemaal niet verkeerd uit hé. Maar op dag 1 al het hoofdgerecht moeten laten schieten ... dat wordt oppassen met de vakantiekilootjes. Geniet er van allemaal. Leuk idee zo'n vakantieblog.

    BeantwoordenVerwijderen