donderdag 14 augustus 2014

Vakantiedagboek: dag 5

Weer met een dagje vertraging wegens...u weet het ondertussen wel:

Vandaag stond er nog maar eens een dagje Volterra op het programma. En deze keer zouden we ons strikt aan het schema houden:

Via Piazza dei Priori


naar het Romeinse theater:


 

met erlangs een museum waar Etruskische juwelen tentoongesteld worden. Je kan hier ook juwelen kopen die ter plaatse gemaakt worden volgens dezelfde technieken als die van de Etrusken.

Vervolgens kwamen we via het archeologische park

met uitzicht op het fort van de Medici (dat dus momenteel nog in gebruik is als staatsgevangenis)


uit op de archeologische site.
Dit is de enige plaats waar we inkom hebben betaald om alles ook eens van dichtbij te kunnen zien. De inkom bedraagt 2,5 EUR per persoon, en eens je binnen bent, voel je je een beetje in het zak gezet. Wat je ziet op de foto is namelijk ook het enige wat je te zien krijgt. Groter is het niet. Begrijpelijk dus dat veel mensen gewoon een foto nemen van het geheel door een gaatje in de omheining (zie foto linksonder).

Het romeinse theater, het palazzo en enkele musea hadden we ook langs binnen kunnen bekijken, maar dat hebben we dus niet gedaan omdat de echtgenoot liever geld uitgeeft aan wijn en restaurantbezoekjes, dan aan cultuur. Voor wie andere prioriteiten heeft, en plaats heeft voor een beetje cultuur in zijn/haar leven, geef ik even ter informatie mee dat een combi-ticket om al deze locaties op één dag te bezoeken 20 EUR kost.

De lunch tussendoor had ook gezellig kunnen zijn, mocht bepaald asociaal gedrag niet zo besmettelijk zijn:

Lekker was het in ieder geval wel, en bovendien ook best goedkoop: 14 tot 16 EUR voor een 3-gangenmenu (1/2l water inbegrepen) om duimen en vingers bij af te likken!

Het stappen begint aardig te lukken bij ons Eliseke. Wie weet lukt het zelfs zonder handen tegen het einde van de vakantie.


2 opmerkingen:

  1. Wij kochten een prepaid sim kaartje van provider TIM. 3GB, een maand geldig voor 20 euro. Prima internet, zelfs tijdens rijden. Geniet nog van je verlof! Mik

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip! Misschien moeten we dat ook maar eens doen dan

      Verwijderen