vrijdag 8 augustus 2014

Nog ééntje om het af te leren...

Eerder deze maand liet ik jullie al vier versies van dit patroontje zien, en deze week maakte ik er nog ééntje.

Eéntje op de groei weliswaar, want de dochter wil ook wel eens wat anders dragen dan nog maar eens een versie van de Mara.

Deze keer ging ik voor een jurk, met toevoeging van een tailleband en een stolpplooirokje.Ik werk zelden met zichtbare ritsen, maar voor dit exemplaar vond ik het wel iets hebben. Een metaalkleurige rits was nog mooier geweest, maar ik vond nergens een exemplaar met de juist kleur. Jammer, maar het fluo-roze heeft ook wel iets. (Ik gebruikte dezelfde rits als hier trouwens)Omdat er al een rits in de jurk verwerkt zit, hoefde ik niet te werken met echte knoopsgaten. Het patroon voorziet geen "flapje" aan de binnenzijde van de bloes ter hoogte van de knoopsgaten, zodat je daar vaak een stukje huid kan zien (ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel). Dat probleem is nu opgelost omdat ik de "yoke" uit één stuk kon maken.De rolschaatsknoopjes geven het geheel een leuk retro-gevoel.
En ze hebben ook wel echt iets "vintage", want de verkoper wist me te vertellen dat ze zeker 30 jaar oud zijn! (Deze verkoopstruc had meteen zijn effect, want ik kocht uiteindelijk dubbel zoveel knoopjes dan gepland.)

De jurk is een maat of twee te groot, dus een foto op model heeft weinig zin, maar dat maakt de fotoshoot er niet makkelijker op:

2 opmerkingen:

  1. Heel mooi gedaan! Ik vind de plooikes die van boven tot onder doorlopen heel leuk. Zet ik op mijn 'te onthouden' lijstje. M

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beautiful ! I love all the changes you made on your Mara and this buttons are fantastic !

    BeantwoordenVerwijderen