dinsdag 25 augustus 2015

Vakantie - week 2 - laatste dag

Als afsluiter van een mooie week, brachten we een bezoek aan het "Musée de la mine de Cap Garonne", een oude kopermijn, op een prachtige locatie.

De ganse (op deze vakantie aanwezige) familie tekende present voor deze activiteit. (Ik veronderstel dat mijn jongste zus deze keer fotograaf van dienst was, want zij ontbreekt nog op de foto).
 Voor sommigen had het waarschijnlijk minder te maken met educatieve en culturele aspecten, dan het vooruitzicht op de zalig verfrissende temperaturen van 15 à 20 °C in de mijn, terwijl het kwik buiten een verlammende 40 °C benaderde.

We kregen allemaal een helm,

legden een parcours af langs allerlei taferelen,waarbij de gids ons de nodige uitleg verschafte. En dat met een beetje humor, en een uitnodiging tot interactie van het publiek (vooral van de kinderen dan).
't Was wel allemaal in het Frans te doen, en voor wie die taal niet begrijpt, was het enige alternatief een boekje met wat uitleg in het Duits...
 
Er vielen ook prachtige mineralen te bewonderen,
sommige gewoon in een vitrinekast,

en andere onder van onder het vergrootglas.
Geïnteresseerd? Neem dan alvast een virtueel bezoekje op de website van het museum

Terug buiten merkten we dat het museum zich aan het vertrekpunt van een korte, (ook voor ouderen) gemakkelijke wandeling bevond, dus besloten enkelen onder ons deze nog snel te maken alvorens naar de auto terug te keren.
De kaart aan het begin van ons pad was alvast veelbelovend. Het groen gekleurde deel van de route beloofde schaduw. Die kon ik op dat moment erg gebruiken!
Anderen schenen minder last te hebben van de warmte....
Wie draagt er nu een trui bij 40°C?! Misschien is 't waar: de jeugd van tegenwoordig is blijkbaar niets meer gewend...
Terug naar de wandeling zelf.

De uitzichten tijdens de wandeling waren gewoonweg prachtig.Geen opmerkingen:

Een reactie posten