maandag 24 augustus 2015

Kleuterboekentas... een werk van lange adem


September 2013. Dochter1 mag voor het eerst naar school. Met een nieuwe boekentas die ze zelf gekozen heeft in de winkel (uit een selectie gemaakt door de mama).


December 2013. Dochter1 is haar boekentas beu, en wil een nieuw exemplaar. Eén met zeemeerminnen, en mama moet die gaan maken. De bestaande boekentas is nog in goede staat, en mama heeft wel wat ervaring met naaien, maar heeft haar skills nog nooit uitgetest op een boekentas. Mama heeft er dus niet veel zin in, en hoopt dat deze bevlieging van korte duur zal zijn.

Januari-Juni 2014: De dochter houdt nog steeds vol. Dit is geen bevlieging. Zucht. We gaan op zoek naar een geschikt zeemeerminnenstofje...


Oktober 2014: Tussen alle kitscherige en Disney-achtige stofjes, laat de dochter haar oog vallen op deze mooie stof bij Indeed Fabric.

Nu nog een geschikt patroon vinden, en de nodige moed bijeenrapen.


Mei 2015: Nergens vind ik een patroon dat voldoet aan alle wensen,. Dochter1 gelooft er nog steeds in. Mama belooft om iets klaar te hebben tegen het begin van het volgende schooljaar. En de Egel boekentas? Die is duidelijk van topkwaliteit en is nog zo goed als nieuw. Maar binnenkort mag Dochter2 ook naar school, en dan mag zij op haar beurt proberen het ding te verslijten.

21 augustus 2015: Geduld wordt beloond! Het patroon van de Mix 'n match mini kleutertas (Mind the Whale) is gelanceerd en ik kan mijn stof knippen. Tijdens de middagpauze passeer ik vlug langs Habiba voor bijpassende stof, en bij Veritas voor de nodige fournituren. 's Avonds begin ik bij thuiskomst meteen te knippen en te plakken.

22 en 23 augustus 2015: 2 dagen lang wordt er aan de boekentas genaaid. Ik weet het, ik ben niet van de snelsten, maar zelfs voor een slak als ik duurt dit projectje behoorlijk lang. En dan geraakt mijn geduld op. En dan laat ik hier en daar wel eens een steek vallen.

De afwerking kon dus soms wat beter, maar ze is af!


Ge zou zo verwachten dat, na 2 volle dagen zwoegen, de dochter dolenthousiast zou zijn met haar nieuwe boekentas.... niet dus!
Reactie 1: "Waarom heb je die kwallenstof gebruikt? Die heb ik toch niet gekozen?"..."Neen, maar deze boekentas vraagt om verschillende stofjes, en ik vond deze er wel bijpassen. Kwallen zwemmen toch ook in de zee?"...
Reactie 2: "En waar zijn de wieltjes?!"..."Wablief?"..."Ja, de wieltjes. Fara uit mijn klas heeft een prinsessenboekentas met wieltjes, net zoals een koffer. Ik wil wieltjes!"..."Kom zeg, het enige dat jij moet meenemen is een schriftje, wat fruit, een koek en een drankje. Het zal nog wel net lukken om dat te dragen zeker?!"

Niet dat er niet genoeg plaats voorzien is voor wat extra spullen in deze boekentas, hoor, ruimte genoeg! Stiekem hoop ik dat hij dus ook nog het eerste, en misschien zelfs het tweede leerjaar kan meegaan...

We zullen wel zien.
Tassenband: kocht ik reeds in 2014 bij De bonte boom.
Slotje, riemgespen, tassenvoetjes, garen, deelbare rits: Veritas.
Voeringsstof: gelamineerd katoen (Soft Cactus, stoffenspektakel)
Zeemeerminnenstof: Indeed Fabric
Kwallenstof en stof met golfjes: Habiba, Leuven
paspel en biais: voorraad
velcro/klittenband: ooit eens gekocht bij een actie van den Aldi


10 opmerkingen:

 1. Laten we het er dan op houden dan de ontwerpster van het patroon wél enthousiast is. ;-) Speedy jij, trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! En de dochter is ondertussen ook al helemaal bijgedraaid hoor...alleen de wieltjes, daar heeft ze het nog moeilijk mee...

   Verwijderen
 2. Sjiek! Allé, ik heb gisteren alles geknipt en verstevigd en daarnet de voorflap afgewerkt. Het zal hier nog minder turbo zijn. 😁 Zeg maar tegen de dochter dat juffen geen fan zijn van wieltjes 😇

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja ... Ik kan het mij zo voorstellen. Ik maakte vorig jaar ook een boekentas voor haar... Het enthousiasme spatte er af ... NIET ...
  In alle geval ik zou heeeeeel blij zijn met zo'n toffe boekentas!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tss, dochters toch ;) Ik vind hem heel knap, chapeau voor je werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Euh, ik vind dat jij het er behoorlijk snel vanaf gebracht hebt - ik weet ondertussen ook al hoeveel werk er in kruipt! Die dochter van jou en haar wielen, tsss. Wie verkiest zo'n roze geval nu boven dit?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahahaha, kids die weten wat ze willen ... 't is toch een gerief in huis he ;-)
  Ik ben alleszins jaloers op haar nieuwe boekentas !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent een echte krak, zeer mooi gedaan Nathalie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt een originele mooie boekentas, we wensen haar een heel fijn schooljaar. Nog veel creatief plezier.

  BeantwoordenVerwijderen