woensdag 10 juni 2015

Less is More

De ISHI jurk - een nieuw patroontje van StraightGrain - nodigt echt uit tot colorblocking, en dan nog liefst in zoveel mogelijk verschillende kleurtjes. Mijn eerste versie is daar een goed voorbeeld van.
Voor mijn tweede versie koos ik ervoor - onder het motto: "Less is More" - om maar 2 (uni-)kleurtjes te gebruiken.

Waar de eerste versie dienst doet als toffe speeljurk, heeft deze versie daardoor meer iets weg van een "chique stadslook".
Hetzelfde patroon dus, maar 2x (totaal!) anders.

Door de jurk 'sober' te houden, kan de aandacht nu ook volledig gaan naar het detail op de zakken.
Inspiratie vond ik in een retrojurk uit één van mijn mapjes op pinterest.

Ik kopieerde deze look met aaneengestikte biais (die ik maakte uit dezelfde stof als het voorpand) op de zakken van mijn ISHI.

Dit ging eerlijk gezegd niet van een leien dakje:
Het oorspronkelijke plan om te werken met aaneengestikte biais liep (meermaals) faliekant mis.
Ik besloot uiteindelijk een noodlijn te bellen: de mammie!
Die heeft een borduurmachine, en daar kan je de coolste dingen mee maken. In dit geval kon het boogje uit één dubbel geknipt lapje stof gemaakt worden (ipv 6 biais!), en zorgt een speciale gaatjesmakende steek voor het "special effect".
Ik werkte de jurk thuis verder af, maar vergat mijn lapje blauwe stof bij de mama. Daarom kon ik de lusjes die nog ontbreken aan de zakjes nog niet maken. Voorlopig houden speldjes de boel samen. Later post ik nog wel eens wat foto's van het definitieve eindresultaat...

Om de 'sobere' lijn door te trekken, werkte ik de rug deze keer af met een rits (i.p.v. knopen).
En dan - nog vlug voor het (helemaal) donker is: fotoshoot!
Ik weet niet hoe het komt, maar mijn modellen werken maar zelden mee wanneer ik wat foto's wil nemen. Het excuus deze keer: een mini insectje op de glijbaan! Gillen en wenen, want dat kleine wezentje mocht maar eens aan iemands tenen willen peuzelen...

Mocht ik - ondanks de miserabele foto's - je toch met één van mijn versies  overtuigd hebben van de vele mogelijkheden van het ISHI patroon, aarzel dan niet om het te kopen, en zo snel mogelijk je eigen versie te maken. Niet alleen omdat ik zeer benieuwd ben naar het resultaat, en zo misschien inspiratie kan opdoen voor mijn volgende ISHI's - want ja, er gaan er zeker nog volgen - maar ook omdat je momenteel met jouw versie kans maakt op een prachtige prijzenpot!
Succes!
Buitenstof: Pauli, Leuven
Voering: uit mijn stoffenvoorraad (toch een beetje stashbusting dus! applausje voor mezelf!)
Rits: voorraad


5 opmerkingen:

  1. De ISHI leek niet echt mijn ding ... mar ik vind je stadsversie heel mooi!!! Ik moet mijn mening herzien ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel chique Ishi! En die gezichtsuitdrukkingen... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, deze versie is echt heel speciaal! Ik zag in Ishi ook eerder een toffe speeljurk, maar jij hebt mij van het tegendeel overtuigd!

    BeantwoordenVerwijderen