dinsdag 24 februari 2015

Liebster Award!Amai!
Ik kan het bijna niet geloven, maar ik werd vandaag - een goeie maand voor de 1ste verjaardag van mijn blogje - genomineerd voor de Liebster Award!
Deze eer werd mij geschonken door Sophie, de dame achter de blog "Bobby&Minouch". (Wie van leuke stofjes en mooie foto's houdt, moet zeker eens gaan piepen).

Wat is de Liebster Award?
Een virtuele award van en voor beginnende/kleine bloggers (minder dan 200 volgers) om de persoon achter de blog beter te leren kennen, en om aan te geven dat je zijn/haar blog echt de moeite waard vindt.

De Regels
 1. Je bedankt de persoon die je genomineerd heeft, en plaatst een link naar zijn/haar blog in je blogpost.
 2. Je beantwoordt de 11 vragen die je gekregen hebt bij de nominatie.
 3. Je nomineert zelf 5 tot 11 andere bloggers die minder dan 200 volgers hebben, en brengt hen hiervan op de hoogte.
 4. Je mag zelf niet terug genomineerd worden.

De Vragen en mijn antwoorden

1. Waarom koos jij jouw blognaam?
Ik wou een naam waarin al mijn passies en liefdes in vervat zaten. Voor mij zijn dat mijn gezin en mijn passie voor creatieve bezigheden, met naaien op stip 1.
Mijn dochters heten Margot en Elise, en zijn een deeltje van mezelf en mijn man, dus in de "M.E." zit de liefde voor mijn gezin vervat.
De "sew" spreekt voor zich denk ik zo.
De "lovely" vond ik gewoon goed klinken bij het geheel. Meer zit daar eerlijk gezegd niet achter.
In totaal is het dus "M.E. sew Lovely" geworden!

2. Omschrijf jezelf in 5 woorden?

 1. Zotte doos: ik denk dat dat de hoofdreden is waarom mijn man iets met mij begonnen is. Ik neem het leven liefst niet te serieus,en wanneer er stress opduikt lach ik het letterlijk weg in een gibberbui. Nu ik dit schrijf brengt het bij mij herinneringen naar boven uit mijn studententijd. Ik kon het toen nog niet echt goed vinden met mijn zussen, maar tijdens de examenperiodes werd er steeds wat afgegibberd!
 2. faalangst: Ik geef toe, het gaat beter dan vroeger, maar toch ben ik nog steeds een zeer onzeker iemand. Ik heb het dan niet alleen over examens of werkgerelateerde zaken, maar echt in het algemeen. Zo durf ik in de winkel bijna nooit iets vragen aan een winkelbediende. Vroeger was het zelfs zo erg, dat wanneer ik van mijn moeder naar de bakker moest om een brood, ik een omweg fietste langs een vriendin, zodat zij meekon naar de bakker om daar het woord te voeren.
 3. Moederkloek: Ja, ik geef het toe, ik ben mijn ergste nachtmerrie geworden. Toen ik nog geen kinderen had, kon ik me enorm ergeren aan mensen (lees: mama's) die alleen maar over hun kroost konden praten, en niets anders. Precies alsof ze zichzelf enkel konden definiëren door hun kinderen, en geen eigenheid meer hadden. Nu betrap ik mezelf erop dat ik net hetzelfde doe! 
 4. Warhoofd. Hoewel het nog meevalt in vergelijking met de echtgenoot. De combinatie is alleszins een ramp wanneer het belangrijk is dat de verzorgingstas goed gemaakt was bij uitstapjes, er verjaardagen moeten herinnerd worden, en er nieuwjaars-/verjaardagskaartjes (zouden) moeten verstuurd worden.
 5. Creatief, oftewel: knutselen voor volwassenen! Ze zeggen dat mannen altijd kinderen blijven, wel, dit is het kind dat in mij is gebleven. Ik bedoel dus zeker niet dat ik uitblink in mijn creaties en wat ik doe, maar ik ben er wel graag mee bezig. 

3. Heb jij een rare gewoonte? Welke?
Wanneer ik opgewonden ben over iets, of iets me instant blij maakt, kan ik het niet laten om een superbrede smile te maken, waarbij ik al mijn nekspieren opspan (echt een belachelijk gezicht), en rap in mijn handen te klappen. Vooral behoorlijk gênant wanneer een dergelijke gevoel ineens in me opkomt wanneer ik op straat loop in 't midden van de stad. Gelukkig is het momenteel nog frisjes buiten, en kan ik dan mijn hoofd in mijn sjaal verstoppen in de hoop dat niemand het opmerkt.

4. Heb je ergens spijt van? Wat zou je anders doen?
Als middelbare scholier was ik altijd aan het studeren, omdat ik door de faalangst dacht dat ik er anders nooit zou komen. Ik kreeg er ook fysieke klachten van, en lag zelfs in de lagere school al vaak te kronkelen van de buikpijn, gewoon door de stress. Op het einde van het middelbaar was ik een beetje schoolmoe. Misschien een burnout? En op de unief pakte ik het helemaal omgekeerd aan: gewoon niks doen, behalve naar de les gaan dan. Gedachtengang: "Als ik buis, is het omdat ik niet gestudeerd heb, niet omdat ik het niet kan". Voor de helft van de vakken lukte het dan, omdat ik veel relaxter was op het examen, en ik voldoende meegepikt had door naar de lessen te gaan. Maar voor de andere helft was dat niet voldoende, en zorgde de tweede zit voor uitgestelde stress. Ik heb mijn diploma, dus ik weet nu dat ik het kon, en zou dat graag tegen mezelf van toen zeggen, zodat ik het helemaal anders zou aanpakken, en mezelf een hoop miserie zou besparen.

5. Welke voornemens nam jij voor dit jaar?
Geen! Dat kon je hier al lezen.

6. Welke film was jouw favoriet als kind?
Belle en het beest

7. Waar zie jij jezelf over 5 jaar?
Op een sollicitatie zou ik moeite doen om een plausibel antwoord te verzinnen op deze vraag, maar in het "echte" leven, denk ik zover niet vooruit. Ik ben meer een "pluk-de-dag" type. Als ik 5 jaar vooruit moet denken, dan zou ik beginnen dromen over utopische situaties waarbij ik meer tijd heb voor mijn gezin, en job had die dichter ligt bij mijn passies en toch nog voldoende geld in het laatje brengt om rond te komen, en ik ook wat meer tijd zou vrijmaken voor sport en gezonde voeding.

8. Een sfeerfoto van het gezelligste plekje in huis
Het gezelligste plekje in huis, dat moet de keuken zijn! Wij hebben - na veel discussies over o.a. mogelijke rommel- en geurhinder, toch geöpteerd voor een open keuken. Nog geen moment spijt van gehad! Zowel de echtgenoot als ikzelf experimenteren graag in de keuken, en ook de dochters hebben de kook- en bakmicrobe te pakken. Zij hebben daarvoor hun eigen keukentje, maar komen ook geregeld meehelpen met het "echte werk". Zo zie je hier de jongste dochter die "meehelpt" met het schoonmaken van de mosseltjes voor een lekkere "friet met mosselen".

9. Hoe combineer jij werk, hobby, gezin? Wat is voor jou een goede verhouding?
Over de combinatie werk-gezin heb ik zeker niet te klagen. Bij mijn vorige werkgevers was het niet ongewoon om te werken van 8u 's morgens tot 23u 's avonds, maar met kinderen houd je dat niet vol. Nu heb ik een typische "9 to 5" job (al werk ik in het echt van 8u tot 4u), en ben ik dankzij 1/5 ouderschapsverlof thuis op woensdagnamiddag. Maandagavond volg ik naailes aan het CVO in Lovenjoel, en op woensdagnamiddag help ik als vrijwilliger bij het geven van naailes in een naaigroepje aan het OCMW Ter Putkapelle in Wilsele. Ook in het weekend vind je me vaak terug achter de naaimachine. Zo vaak dat het de echtgenoot op de zenuwen begint te werken. Ik heb dan ook vaak "projecten met een doel/deadline", en op zich is daar niks mis mee, maar ze stapelen zich wel op. Wat kan ik zeggen? Ik ben een beetje verslaafd, vrees ik ;)

10. Als het snel moet gaan, wat kook je dan?
Niets. Als het echt snel moet gaan, dan schuif ik snel een pizza in de oven. Of ik warm wat - eerder gemaakte - pastasaus op en kook er wat pasta bij, en klaar! Ik weet het, niet bepaald gezond, maar als ik eerlijk ben, dan moet ik zeggen dat dit scenario zich wekelijks wel één keer voordoet.

11. Wat is jouw 'guilty pleasure'?
Chocolade!
No further comment.
Behalve dan misschien dit: (gericht aan de echtgenoot in het bijzonder)
Neen, ik ben niet verslaafd.
Ik heb het gewoon nodig!

En dan nu...

Mijn nominaties!
1.   nononsonsmoms
2.   inspinration
3.   tamtam
4.   de wereld van biebie
5.   lieveke en zus
6.   Amore
7.   Petite bout de chou
8.   Me toezie
9.   Yabelle & co
10. Minimus&co

En dan de vragen:

1. Vanwaar de naam voor jouw blog?
2. Waarom ben je een blog begonnen?
3. Waar gaan jouw tenen van krullen?
4. Wat is het meest gênante dat je ooit hebt meegemaakt?
5. Wat is jouw grootste inspiratiebron?
6. Waar maak jij graag tijd voor?
7. Lees je graag? Zo ja, wat is je favoriete boek?
8. Omschrijf jezelf in 3 woorden.
9. Waarvan lig jij wakker 's nachts?
10. Welke blogs lees jij graag?
11. Wat mis je nog in je leven?

Ik ben enorm benieuwd naar de antwoorden!


8 opmerkingen:

 1. Jeetje jij bent een snelle om al in 1 dag met de antwoorden te komen :)! Nogmaals bedankt voor de nominatie, leuk, ik ga er echter iets langer over doen ;). Wat een geweldige foto van die mosselen schoonmaken, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is gewoon bescherming tegen mezelf, hoor! Als ik langer wacht, dan wil ik teveel moeite doen, ga ik overal te hard over nadenken, en komt er uiteindelijk niets van!

   Verwijderen
 2. Dank je wel voor de nominatie, als ik eens 5 minuten tijd heb (die ik niet achter mijn naaimachine spendeer) maak ik eens werk van je vragenlijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk om je antwoorden te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je voor de nominatie. Ik vind het zeker fijn door mede bloggers geapprecieerd te worden :-)
  Bedankt ook voor de blogtips bij de nominaties, er zitten er een aantal tussen die ik nog niet kende...
  Ik kreeg de nominatie eerder al. Wat ik toen allemaal verzon kun je lezen hier: http://lieveke-en-zus.blogspot.be/search/label/Liebster%20blog%20award
  Ik plaats wel nog een linkje op mijn blog, naar die van jou, om je te bedanken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps! sorry, daar heb ik precies overgekeken. Nu ja, je hebt het in ieder geval verdiend!

   Verwijderen
 5. Bedankt voor de nominatie, dit weekend zal ik er eens werk van maken! Die extra informatie is altijd leuk om te lezen, zo blijken we niet zo heel ver van elkaar te wonen :-)

  BeantwoordenVerwijderen