zaterdag 8 november 2014

mix 'n match

We probeerden eens een nieuw recept uit, maar dan wel met klassieke ingrediënten. 

Ingrediënten:
- stofje Wee Wander Summer Night Light van Michael Miller (fabric.com)
- stofje Wee Wander Tree Lights van Michael Miller (fabric.com)
- effen oranje katoentje (Pauli, Leuven)
- KamSnaps (en bijhorende tang) van Kamsnappers.be (Ik ging voor mat oranje in T5: M40)
- groene paspel van Kamsnappers.be (Ik koos voor jadegroen)
- oranje paspel van Habiba

Recept:
- patroon en handleiding Theo van Zonen09hier reeds getest en goedgekeurd
handleiding van KaatjeNaaisels om dit patroon aan te passen tot een allerschattigst jurkje
- patroon en handleiding Tinny jurk van Straightgrain voor de tulpmouwtjes.De groene paspel van KamSnappers.be werd een beetje op goed geluk gekozen op de website. Groot was de vreugde toen het pakketje (de volgende dag al!) toekwam, en de kleur PERFECT bleek overeen te komen met het gras - waaruit ik ook de kraag knipte - op het stofje!


 De tulpmouwtjes werden - zoals hierboven reeds aangehaald - overgenomen van het patroon van de Tinny jurk van Straightgrain, en zitten dus niet standaard inbegrepen in het patroon van de Theo.
Deze jurk heeft voorziet trouwens in een aantal verschillende mouwopties, en hier ziet u er nog één van.Ik heb lang getwijfeld welke kleur ik zou gebruiken als accentkleur. Het hoofdstofje bevat verschillende kleuren zoals rood, oranje, geel, fuschia en groen, die allemaal als accentkleur hadden kunnen dienen. Omdat blauw en oranje complementaire kleuren zijn, en ik wel houd van een stevig contrast, is het uiteindelijk oranje geworden. Deze kleur komt terug in de staander van de kraag, de paspel van de tulpmouwtjes, en de KamSnaps.Ook de binnenkant van de kraag werd afgewerkt met paspel. Ik had dit gezien bij één van mijn eigen hemden, en wilde het ook eens uitproberen.

Op de foto is te zien dat de jurk nogal laag omgezoomd werd. (een tweetal cm onder de knie). Dit is niet uit zedigheid, maar omdat het de bedoeling was dat het jurkje als lente- of zomerjurkje zou kunnen gaan dienen voor volgend jaar, maar ondertussen - tijdens de koudere dagen -  toch nog zou kunnen gedragen worden met een souspulletje eronder.
Ik maakte dan ook de 5 jaar voor mijn dochter van bijna 4 (eind januari is het zover), in de hoop dat de boel allemaal nog wat ruim zou zitten...

Dat blijkt nu toch niet echt het geval te zijn. Het hemdje past perfect rond het bolle kleuterbuikje van mijn dochter, en ze zal toch niet veel breder mogen worden, wil het jurkje nog passen wanneer haar benen de juiste lengte bereikt hebben...

Misschien moet ik de zoom dan toch beter nog wat inkorten dan...

foto's nemen was weer een heuse opgave met een model dat geen 2 seconden kan stilstaan...


Mama kreeg toch nog een bloempje voor deze poging ;)

9 opmerkingen:

 1. Supermooi! Tussen 4 en 5 jaar zal ze waarschijnlijk vooral in de lengte groeien en zal het kleuterbuikje minderen, dus het jurkje zal nog wel een tijdje passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi is ook het eerste wat on mij opkwam! Prachtig stofje en hele mooie combinaties! En nu hopen dat mijn dochter de uwe niet voorbij steekt qua lengte zodat dat kleedje ook langs hier passeert ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, de combinatie van de verschillende details, dat kleedje gaat nog haal lang gedragen en gekoesterd kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk gedaan en het is echt stof om bij weg te dromen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi kleedje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi kleedje en leuke kleurencombinatie, dis stof moet ik misschien ook eens proberen ...

  Ik heb hier ook zo eentje bijna afgewerkt liggen voor mijn bijna 4 jarige dochter (eind december is het zover :)). Ik maakte een 4 jaar en zit dus met het probleem dat het teveel spant rond haar lijf... het ligt nu te wachten om aangepast te worden voor de 2 jarige dochter, maar voor haar vallen de schouders nog wat te breed ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat je mijn handleiding gebruikte! Heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heel mooi kleedje hoor en kamsnappers dat is ook mijn webshopke voor kamsnaps

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beautiful dress, gorgeous fabric and the detail is very impressive.

  BeantwoordenVerwijderen