zondag 5 maart 2017

fotoshoot deel III - just knot it dress en Tinny dress

Na deel I met het bambi jasje, en deel II met een Louisa en Ileana jurk,
krijgen jullie vandaag een Tinny jurk en een Just Knot It dress te zien.
De eerste gemaakt volgens een patroontje van de hand van An van Straightgrain,
de 2de volgens een patroontje van Mind The Whale.

 Myra fotografie/Studio Kakelbont staat bekend om haar foto's met een retro-toets. Myra stelt hiervoor een aantal (superleuke) outfitjes ter beschikking. Maar omdat ik zelf naai, wou ik deze kans om enkele creaties te kunnen showen op een manier waarop ik het zelf nooit zou kunnen,niet aan me voorbij laten gaan!
Om de Tinny jurk een retro-gevoel mee te geven, koos ik voor de optie met grote strik. 
En, ben ik geslaagd in mijn opzet?Ik had de intentie om mijn prijzen persoonlijk in ontvangst te nemen, maar tijdsdruk besliste hier anders over.In Lier geraakte ik nog net, maar een druk schema, en de plannen om de stoffen te verwerken voor de fotoshoot, maakten het me onmogelijk om nog tijdig in Gent te geraken.Ik bestelde de stofjes die ik won bij de stoffenkamer dus uit de webshop, en nam me voor om later alsnog naar Gent af te zakken om Helena in persoon te kunnen ontmoeten, en bedanken.Het nadeel van een webshop is dat je de stofjes niet echt kan zien en voelen. En dat is vooral lastig wanneer je 2 stofjes wil combineren. Vanop een foto is het moeilijk inschatten of dat zal werken of niet.Ik bestelde daarom de zebrastof (Zebraloha, Soft cactus) bij de stoffenkamer, en trok dan naar Leuven, op zoek naar een bijpassend stofje.In mijn hoofd had ik iets geel of oranje in gedachten, omdat die kleuren ook in de print met de zebra's voorkomen. Maar ik was niet echt overtuigd. Veel tijd om na te denken was er echter niet. De fotosessie was gepland over 7 dagen, en ik moest nog 2 jurken naaien, tussen de soep en de patatten door!Slik!Ik stapte de winkel van Lanalotta binnen, en in 1-2-3 was de stress weg. Ze (ik ken haar naam niet, shame on me) kwam daar ineens af met een stofje dat perfect bij de zebra's paste! Zalmroze dan nog! Geen geel, geen oranje...helemaal niks wat al in de print voorkwam. Maar het paste. Het paste perfect. Eeuwige dankbaarheid voor deze gouden tip, dat is wat ik voel!Een roze-gouden lintje uit Veritas erbij maakt deze just knot it dress helemaal af!:

Het patroon van de just knot it dress voorziet in een frons rok. Maar om de één of andere reden had ik meer zin in een rok met plooitjes. Misschien omdat ik ook al koos voor de plooitjes in het bovenpand?


Rokken met plooitjes kunnen ook zwieren!En hiermee zijn we aan het einde van de fotoreeks gekomen...Myra en Marte, duizendmaal dank voor deze prachtige ervaring, en mooie herinneringen!
En natuurlijk ook een dikke merci aan Nancy (Madeline De Stoffenmadam) en Helena (De Stoffenkamer) voor de stofjes en geweldige service!
14 opmerkingen:

 1. Supermooie kleedjes! Keileuke foto's ... en de combi is geweldig. Dat vind ik eerlijk gezegd nog vaak het moeilijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WAUW, gewoonweg wauw, wat een prachtige jurkjes. en de setting maakt het plaatje af

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pareltjes zijn het, één voor één... En stikjaloers op uw foto's 😉 ik kende je blog nog niet maar ik denk dat je een fan bij hebt...
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Ik kende je blog ook nog niet, ik ga snel de volgknop zoeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! Supermooi! Heb je een foto van de knot rug??? ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. neen, niet aan gedacht. Maar de volgende keer dat ze de jurk draagt, zal ik een foto nemen en hem hier plaatsen!

   Verwijderen
 6. Ja helemaal geslaagd in de opzet! Prachtige serie dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WOW!!!! Zo prachtig!!!! Mag ik vragen hoe je de plooitjes gemaakt hebt? Heb je wel dezelfde afmetingen genomen als deze van de gerimpelde rok?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bij deze neem ik me voor om mijn volgende blogpost volledig te wijden aan een tutorial met de berekeningswijze!

   Verwijderen
 8. Hahaha, het klinkt vooral als een knettergek plan - maar zijn dat niet de beste plannen? Het resultaat is prachtig, adembenemend zelfs ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig leuke foto's en dito jurkjes natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen