zondag 24 juli 2016

Vakantie Zomer 2016 - dag 4

De laatste dag Oostenrijk brachten we door in Imst. Na een korte wandeling naar de blauwe grot en een deel van het pad van de "Rosengartenschlucht", keerden we terug naar het vertrekpunt om de lift naar boven te nemen. 


Voor papa en Elise viel die rit best mee. Zij hadden een kap om over hun stoeltje te trekken.
Mama en Margot hadden minder geluk, en waren tamelijk tot zeer doorweekt bij aankomst.

Maar het was meer dan de moeite waard, want boven wachtte ons de langste roller coaster (rödelbahn) op van heel Europa!...en een warme kop chocomelk met een gigantisch bord kaiserschmarrn erbij. (1 portie was genoeg voor ons vieren samen...wat we niet op voorhand wisten...dus onze bijkomende bestelling appelstrudel was er teveel aan)

De meisjes vonden het geweldig! Zelfs Margot - die zowat bang is van alles - riep de hele rit "sneller, sneller", en wilde nog een keer.
Dus gingen we nog een keer...
Maar dan was het echt genoeg geweest. Was het niet omwille van het uur, dan was het omwille van de prijs. Kicks aren't for free...Je krijgt wel waar voor je geld. Voor 12€ kan je als volwassene met de lift naar boven, (en vandaar eventueel een wandeling maken) en daarna met de roller coaster naar beneden. En die neerwaartse rit duurt 5 tot 10 minuten (afhankelijk van de mate waarin je de rem gebruikt). Misschien niet meteen de hoofdreden waarom je naar Oostenrijk gaat, maar voor de kids was dit wel het hoogtepunt van de week!

Wil je een beter idee krijgen van de rit? Youtube staat vol filmpjes van mensen die ons zijn voorgegaan. Deze is er eentje van: https://www.youtube.com/watch?v=MUVFiNVRvEU


Geen opmerkingen:

Een reactie posten