zondag 24 januari 2016

Winterse taferelen

Vandaag werd de dochter 5. De feestjes met de familie en klasgenootjes werden resp. vorig weekend en gisteren gevierd, dus het zware is er vanaf. Vandaag was het gewoon rustig genieten met ons gezinnetje.
En afkicken. Van de Frozenmania, waarmee ons huis letterlijk overspoeld lijkt.
(deze foto diende als basis voor de uitnodigingen voor haar feestje)
Het voordeel daarvan is dat ik de voorbije dagen aardig wat decoratie kon "recycleren" van het feestje van vorig jaar, want toen was de frozengekte al volop bezig...

Ook de kerstdecoratie werd even terug uit de kast gehaald.
Hier en daar probeerde ik iets nieuws, maar het déjà vu gevoel was daarmee niet verdwenen.

Zelfs mijn bestelling sneeuw werd dit keer tijdig geleverd!

Wat ook gezegd mag worden is dat de outfits deze keer het thema beter benaderden. (Probeer hierbij even de schmink te negeren).
De stof met het glinsterende wintertafereel vond ik op een stoffenverkoop van Something Strange.
De jarige wou per sé een echte Elsa jurk. De mama was akkoord, maar had graag dat de jurk ook op gewone dagen gedragen kan worden. 
Jaanu werd het compromis. Als extraatje: een afneembare cape. Alleen is de cape er nog niet. (De stof is nog onderweg). Voorlopig alleen Jaanu dus.
De plooitjes achteraan worden geaccentueerd met strikjes uit de overschot van het lint van het bovenpand.
Ik maakte de 5 jaar, zonder aanpassingen, en de jurk zit als gegoten!
Dochter2 kreeg een Louisa. Ik had het patroontje al geruime tijd liggen, maar vond nooit het geschikte project en de juiste stof. Tot nu! 

Als basis vertrok ik van het patroon van 2 jaar, maar dat werd verlengd tot een 3 jaar. 
De jurk werd afgewerkt met zilveren paspel en een opstrijkapplicatie in de vorm van een vlinder.
Dat laatste na veel wikken en wegen, en consultaties bij familie en naaigenoten. De meningen waren verdeeld. Mijn zus vond het een beetje ordinair, en dacht dat de jurk er 'goedkoper' zou gaan uitzien. Anderen vonden het best kunnen, zo 1 of 2 vlindertjes. Het werd er één, en zelf ben ik blij met het resultaat.
Even terug naar het feestje!
Mijn agenda was de laatste tijd zo vol gepland, dat ik besloot om het voor één keer eens "chill" aan te pakken. I.p.v. 5 taarten, bakte ik er 1 (en de rest werd besteld bij de bakker). En i.p.v. een dubbeldekker met geboetseerde figuurtjes, werd het een "basistaart".  
Ook geen uitgebreid buffet deze keer, maar een simpele kaas- en charcuterieschotel.
Conclusie: niemand die erom maalde, er werd evengoed gesmuld. 

En dan was daar tenslotte nog het hoogtepunt van de dag: cadeautjes uitpakken! Er zat een pyama van Woody bij, met prachtige kleurtjes, die de dochter het liefst ook overdag zou dragen. En enkele knutselcadeautjes van Frozen. Schot in de roos!
En ook nog 2 cadeaus die uitverkozen werden tot "beste cadeau ooit!":
Een gigantisch poppenhuis, gekregen van oma en opa:

En een naaimachine - zonder draad, maar met 3(!) naalden - gekregen van de andere oma:

Opvolging is bij deze verzekerd!

5 opmerkingen:

 1. Oh wow wat liet je de tekening bij die Louisa jurk mooi doorlopen, dat heeft echt een super subtiel detail zo, ik ben fan! Leuk dat je zoveel werk maakte van het thema en de kinderen waren vast helemaal weg van die vlinder applicaties (zouden die van mij zeker zijn) en daar gaat het om toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gezellig! En wat een mooie outfits voor de dochters. Ik vind het een prachtig stofje! En spot ik daar ook een handgemaakt hemdje aan de kindertafel? Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 3 zelfs! (Al zijn er 2 verstopt onder een trui). 2 ervan (zowel de hemdjes als de kindjes) zijn gemaakt door An van nononsonsmoms (https://nononsonsmoms.wordpress.com/author/anmvsa/)

   Verwijderen
 3. prachtige kleedjes ... hier wordt carnaval ook in frozen-thema ...

  en die kindernaaimachine zo leuk ... ik ken er hier ook eentje die dat super zou vinden (enig idee waar ik zoiets kan vinden?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal eens vragen aan mijn mama waar ze de machine gevonden heeft. Ik wil je wel alvast waarschuwen: het naaien verloopt redelijk stroef, en is niet echt makkelijk. Bovendien kan je (volgens de uitleg) er enkel op naaien met de stofjes van het merk zelf.

   Verwijderen