zondag 5 oktober 2014

Herfstjurk

Het eerste herfstjurkje is - eindelijk - een feit!

Het was eigenlijk een week of twee geleden 'al' af, maar bij gebrek aan foto's werd er nog niet over geblogd.

Het patroon voor het bovenstukje kreeg ik van haar. Het rokdeel ook, maar ik maakte het dubbel zo breed, zodat ik met wat gefrons het geheel wat meer volume kon geven.

Kwestie van het zwiergehalte wat te verhogen...

... om zo te voldoen aan de strenge eisen gesteld door het model.
Het Anne Kurris stofje vond ik bij MonDepot, en is werkelijk prachtig, maar bevat helaas een paar foutjes. (Ik ben geen fotografie wonder, dus het lukt me niet om een foto te nemen, maar het zijn dus precies zo van die korte witte lijntjes). Om die te verdoezelen stikte ik een lintje op de naad tussen het bovendeel en het rokdeel.


Het is de bedoeling dat de jurk voldoende warmte biedt tijdens de koude wintermaanden, dus het werd volledig gevoerd. De oranje voeringsstof kocht ik bij Veritas.


Ik won op haar blog een toegangsticket voor de DIY fashion fair van LMV, en daar lag deze paspel - met exact dezelfde kleur als de bruine bolletjes op de jurk - op mij te wachten .

Een bijpassend souspulletje en cardigannetje (en uiteindelijk ook halsketting en broekkousjes) vinden was iets minder evident, maar bij JBC (collectie Hampton Bays) vond ik uiteindelijk toch wat ik zocht. Oef!2 opmerkingen: