woensdag 7 augustus 2019

Stoer Shortje

Voor het eerst in jaren heb ik de juli soldenmaand een keertje aan me voorbij laten gaan. Ik heb zowaar geen enkel nieuw stofje op de kop getikt. Een geweldige prestatie vind ik dat van mezelf. Ook al puilt mijn stoffenkast uit, en heb ik hier en daar zelfs stiekem geheime bewaarplekjes voor nog wat extra stoffen. Voor een mooi stofje vind ik meestal nog wel een plekje. Maar deze keer dus niet. Ik heb mezelf voorgenomen om het komende half jaar mijn best te doen om mijn huidige voorraad zoveel mogelijk op te gebruiken. 

Te beginnen met dit coole graffiti stofje, dat ik verwerkte tot een hip zomershortje voor dochter 2.

Het patroontje dat ik gebruikte voor deze short is het Piper Paperbag Pants patroon van Rebecca Page. Ik maakte de shortversie met gewone tailleband ipv de "paperbag" tailleband.

link naar patroon
Het leuke aan dit patroon is dat je geen tijd verliest met het naaien van knopen en ritsen (want die zitten er niet in), en er zit wel een elastiek in het achterpand, dus je kan zorgen dat dit shortje altijd past, ook voor smalle poepjes.

In een volgende versie zou ik wel de pijpjes wat inkorten, want tegenwoordig loopt de jeugd er graag wat bloter bij. Lange pijpjes vinden ze al gauw wat ouderwets. Hoewel ik de dochter nog niet heb horen klagen over dit exemplaar. Daar zit het hippe stofje vast voor iets tussen. Ook de fluo paspelband maakt veel goed.

Ook de plooitjes in het voorpand vind ik een leuk detail. Ze geven smalle kinders ook een beetje volume.
Om het voor mezelf een beetje leuk te maken, werkte ik de zakjes langs binnen af met biais. Niemand die dat ziet natuulijk, dus gewoon even de overlock erover had ook gekund. 
Ik maakte de 5/6 jaar voor de dochter van 6. Maar eerlijk gezegd valt deze nog een beetje ruim. De zus van 8 past er zelfs met een beetje moeite nog in. Op zich geen probleem: door de elastiek zakt de broek nog net niet af, en ik ben vrij zeker dat de dochter er volgend jaar ook nog in kan. Ik weet alvast dat de pijpjes niet te kort zullen zijn.
Kijk dat schattige kontje toch eens!

Deze post bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer je op basis van deze link een aankoop zou doen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze blijft gewoon hetzelfde. Het helpt mij wel om mijn stoffen- en naaiverslaving te onderhouden ;)