zaterdag 31 maart 2018

Vinde gij mijn gat niet te dik in deze rok?

Rebecca Page heeft weer een nieuw patroon uit. En ik mocht het testen!
Het gaat om een toevoeging aan het reeds bestaande patroon "dreamy drape top", een sweater met vleermuismouwen.

Met de "dreamy drape add-on" kan je er een jurk van maken, of een bijpassende aansluitende rok.
Laten we eerlijk zijn, zo'n nauwaansluitende rok, dat is niet echt iets voor mijn figuur.
Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening, maar zelfs mocht de rest van de wereld er een andere mening op nahouden, dan zou ik mezelf er nog niet inwurmen.
Ik voel me er namelijk gewoon niet comfortabel bij.
Ik heb liever kleding waarbij ik me een beetje zelfzekerder voel.
Om dit euvel op te lossen, heb ik een beetje "gefoefeld" bij het maken van mijn dreamy drape jurk:
Volgens mijn maten ga ik van een M voor de top (borst en taille), naar een L op de heupen.
Voor de top bleef ik bij mijn maat, maar voor de rok paste ik het patroon aan van een M/L op de taille naar een XL op de heupen.
Daardoor valt deze wat losser, en is het kokerrok/pencil skirt effect wat verdwenen, en heeft mijn rok meer iets weg van een rechte rok.

Wat de voorkant betreft, ben ik echt wel tevreden van mijn nieuwe jurk.
Aan de achterkant moet ik nog wel wat wennen.
Want hoewel ik het patroon dus verbreed heb naar een XL, om de rok losser te krijgen op de heupen, is het me niet gelukt mijn gat te doen verdwijnen in de massa stof.
Mijn derrière wordt nog steeds pijnlijk hard benadrukt in de rok.
Ook al koos ik voor een stevigere punta di roma stof i.p.v. een gewoon tricootje, in de hoop van alzo het één en het ander te verdoezelen.
Ik heb al overwogen om zonder onderbroek rond te lopen in deze jurk, zodat je op z'n minst die aflijning al niet meer zou zien, maar ik denk niet dat ik dat durf.
Ik ben geen kinky type. Ik ben een seut. So it's not going to happen.

Ik zit dus echt wel met dat achterwerk-probleem. Mocht deze jurk nu niet zo verdomd comfortabel zitten, dan had ik hem allang de vuilbak ingekieperd denk ik. Maar nu blijf ik dus maar zoeken naar een oplossing.
Misschien moet ik hem gewoon enkel dragen op het werk. Ik zit toch bijna de hele dag aan mijn bureau, dus dan zie je de probleemzone niet. En wanneer ik toch naar de kopiemachine, een meeting, de lunch, het toilet, ...moet, dan schuifel ik wel langs de muur ofzo.
Of, ik wacht nog een paar weken. Dan is mijn buik dikker dan mijn gat, en dan compenseert dat de boel. 
Door de ruime bovenzijde, en de stretchy tailleband, kan deze jurk namelijk ook perfect dienst doen als zwangerschapsjurk. En laat ik nu toevallig niet zolang geleden ontdekt hebben dat kindje nr. 3 op komst is!
En met "niet zolang geleden", bedoel ik dat we nog niet voorbij de gekende gevarenzone van de 12 weken zitten. Het kan dus nog altijd mislopen. Ik ben dan ook geen 20 meer.  Buiten de echtgenoot, en enkele dames van mijn naaigroepje, tegen wie ik niet kon zwijgen, weet nog niemand het. Ook niet de familie.
Ik post dit blogbericht dus voorlopig nog niet op mijn eigen tijdlijn, in de hoop dat ik dan nog even tijd heb om mijn familieleden en vrienden zelf op de hoogte te brengen van het heuglijke nieuws.
De 2 of 3 naaisters in deze doelgroep die dit bericht potentieel toch te lezen krijgen, worden vriendelijk verzocht om het beter te doen dan ikzelf, en nog even hun mond te houden ;)

Toen ik de jurk maakte, wist ik nog niet of onze pogingen voor kindje 3 wel gingen lukken. Eerlijk gezegd hadden we de hoop zelfs net opgegeven. Dus de jurk is niet gemaakt "met het oog op".
Om de top minder "slobberig" te doen lijken, heb ik deze zelfs een 7-tal cm ingekort.
Achteraf gezien, had ik die 7 cm misschien nog kunnen gebruiken...
Stof: top: geen idee wat voor stof dit is, het is minder rekbaar dan tricot, maar het lijkt er wel op. Het alleszins zalig om te verwerken, en ik vond het bij Atelier Linabo; rok: punta di roma, eveneens van bij Nancy van Atelier Linabo

Zoals de meeste patronen van Rebecca Page, is dit patroon ook verkrijgbaar in een kinder- en een poppenversie (je hebt telkens zowel het patroon van de top als van de rok nodig). Dus wie weet, kan ik binnenkort nog een mini-mini versie van deze jurk gaan maken!
Alle patronen zijn eveneens samen verkrijgpaar in 1 bundel.



Deze post bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer je op basis van deze link een aankoop zou doen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Die blijft gewoon hetzelfde. Het helpt mij wel om mijn stoffen- en naaiverslaving te onderhouden ;)