woensdag 17 oktober 2018

En nog wat meer zwangerschapsjurken...

Ondertussen zijn we 8 maanden zwanger, boller, ronder, en meer opgezwollen dan ooit.
Gevolg: zelfs de zwangerschapskledij van mijn vorige zwangerschappen past niet meer over mijn volumineuze achterwerk en benengestel.
Het perfecte excuus om nog eens achter de naaimachine te kruipen, om mezelf van iets comfortabels en praktisch voorzien.
Toen Rebecca Page vorige maand naar testers zocht voor een nieuw patroon voor een jurk, met zowel een "standaard" als een "zwangerschaps-/materniteits-" versie, moest ik dan ook geen 2 keer nadenken om me kandidaat te stellen.
En ondertussen ben ik 2 leuke jurkjes rijker:
De eerste jurk, in een zomers bloemetjestricot, werd gemaakt in een testversie van het patroon.




Het uiteindelijke patroon kreeg nog een behoorlijke make-over, alvorens het gepubliceerd werd.
Er kwam dan ook nog een tweede jurk, en die mocht er wat "herfstiger" uitzien.
Tijdens de uitverkoop van Den Depot/Het Machien in Heist-op-den-Berg vond ik hiervoor een geschikt donkerblauw tricot stofje met vosjes erop.

Deze jurk werd gemaakt in de finale versie van het patroon. Het bovenstuk is hier wat korter, en het geheel is ook smaller dan de testversie.

Toch vind ik beide jurken comfortabel zitten, en ik draag ze gewoon - net als het weer van tegenwoordig - afwisselend.
En dit zal ik na de bevalling ook blijven doen. Want door het aangenaaide topje onder het bovenstuk, kan je makkelijk en discreet borstvoeding geven. Lekker handig.

Dat geldt ook voor de gefronste stof ter hoogte van het buikgedeelte. Mooie camouflage.
In een eventuele volgende versie, zou ik de fronsjes wel wat minder lang laten doorlopen. Nu komen ze nog tot een aardig stukje onder de buik, en dat geeft zo'n pofferig effect ter hoogte van de heupen. Ik heb al heup genoeg van mezelf, dus voor mij was dit "extraatje" niet echt nodig...
En mocht ik ooit terug strak in het pak geraken, dan maak ik mezelf een 3de jurk, met een "recht" voorpand, zonder al dat gefrons.
Want als gewone jurk, vind ik dit patroon ook best leuk.

Het volgende item op de naaiplanning is evenwel een (borstvoedings-)top van dit patroon. Want ook dat kan ik nog wel gebruiken.

patroon: Chrissy Cross Over Top & Dress van Rebecca Page; maat L, lichtjes verbreed op de heupen.
stof: Den Depot/Het Machien (Heist-op-den-Berg)

Deze post bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer je op basis van deze link een aankoop zou doen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze blijft gewoon hetzelfde. Het helpt mij wel om mijn stoffen- en naaiverslaving te onderhouden ;)

1 opmerking: