dinsdag 22 augustus 2017

Colourful Stripes with Sunny Vibes

foto: An Vander Weyden

Tijdens een bezoekje aan de sympathieke Nancy van Atelier Linabo viel mijn oog op een prachtig stofje met kleurrijke streepjes.
Ik kreeg er een instant zomers vakantiegevoel bij, en ik zag mezelf er al meteen in flaneren op de dijk naast het strand, met een cocktail in de hand.
U begrijpt dat ik dit stofje onmogelijk kon laten liggen.
Ook al was het nogal aan de prijzige kant.
Onder het motto #twinningiswinning kocht ik ineens enkele meters van deze prachtige stof, zodat ik er zowel voor mezelf als mijn dochters iets uit kon maken.
Omdat ik bij Nancy een perfect bijpassend stofje in oker, en eentje in blauw zag liggen, wist ik al snel dat één van de jurkjes een Ileana van Compagnie M. zou worden. De jurk was al volledig gemaakt in mijn hoofd, nog vóór ik de winkel uit was.
Dat gebeurt zelden. Meestal koop ik een stof omdat ik hem mooi vind, zonder al volledig te weten wat ik ermee zal maken.
Deze keer dus niet!

Het was even zoeken naar mooie bijpassende knoopjes...maar wie zoekt die vindt...een perfecte match!
Patroon: Ileana jurk van Compagnie M. (maat 5 jaar, verlengd tot 6 jaar). Deze had ik al                                    uitgeknipt liggen van een vorige versie. Lekker makkelijk!
Stof: Atelier Linabo in Wijgmaal

De inspiratie voor de jurk van de jongste dochter haalde ik bij één van haar bestaande jurkjes, dat ik enkele jaren geleden kocht bij C&A. Het jurkje werd al door de grote zus en een nichtje gedragen, maar is nog in perfecte staat, en behoort tot één van de favorieten uit de kleerkast.


De rok voor mezelf tenslotte, is er eentje getekend uit "de losse hand". Op basis van mijn taille en heupomtrek tekende ik een tailleband. Daaronder kwam dan een rechte lap stof, waarin ik plooitjes heb gelegd.

Omdat ik al uit mezelf voorzien ben van een behoorlijk breed achterwerk, hield ik het aantal plooitjes op de achterzijde van de rok beperkt. Hieronder ziet u een selfie waarin ik een poging doe om mijn derrière vast te leggen op de gevoelige plaat, zodat ik u een beeld kan geven bij de zojuist gegeven uitleg. 
Is het omwille van de omvang van de benodigde stof, of omdat mijn gedachtengang gewoon traag is, maar het is pas bij het maken van mijn eigen rok dat ineens mijn frank/euro viel:
Ik gaf al aan dat deze stof mij een instant vrolijk, zomers, strandgevoel gaf. 
Maar de reden waarom, daar kon ik niet meteen mijn vinger op leggen. 
Ik dacht eerst dat het misschien gewoon door de vrolijke kleurtjes kwam. 
Maar tijdens het maken van mijn rok drong het ineens tot mij door: deze stof doet me een beetje denken aan de windschermen/-zeilen die mensen wel eens opzetten op het strand.
En het doet me ook een beetje denken aan de bekleding van die typische vouwstoelen voor op het strand...
Oeps!
Toch blijf ik er vrolijk van worden, en mijn meiden ook...dus deze outfits zullen nog vaak en met veel plezier gedragen worden!


3 opmerkingen:

  1. Wadde een strandstoel? Nee toch! 😉 ik zie enkel prachtige creaties.
    Zulke mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, keitof gedaan! Heel mooi, ik ben wel fan van deze 'twinning'!

    BeantwoordenVerwijderen