maandag 25 mei 2015

glitter en goud

Gisteren was het zover: het eerste - en meteen ook het laatste - communiefeest van dit jaar.
Eerder toonde ik  u al de eerste jurk die ik maakte voor deze gelegenheid.
Vandaag komt jurk 2 aan de beurt:

Dezelfde stof als jurk 1, maar een verschillend patroontje. Hetzelfde, maar toch anders:

Het patroontje voor jurk 2 komt uit Stof voor durf-het-zelvers (SVDHZ).
Je vertrekt van het basispatroon voor een jurk, en past dit zelf aan, zodat je 3 plooitjes, en een apart middenstukje krijgt in het bovenpand.
Ik voegde ook nog een onderrok in tule toe. Tot 2x toe. De eerste keer was ik er namelijk van overtuigd dat tule niet rafelt. Tot de echtgenoot -in een onnadenkende bui - de dochter deze jurk aantrok voor een dagje crèche. Toen ik haar 's avonds ging ophalen, was de tule overal aan het pluizen, en op veel stukken volledig tot boven doorgescheurd. 
Bon, dat weten we dus ook al weer.
Gelukkig had ik nog wat over - bijbestellen kon niet, want ik kocht het stofje bij Mondepot, en daar zijn de leukste stofjes voor je het weet uitverkocht - en dus maakte ik een 2de onderrok. Die werd wijselijk afgewerkt met biais.
De patroontjes uit SVDHZ staan erom bekend nogal smal uit te vallen, en blijkbaar zijn ze ook een beetje kort. Ik maakte de 2 jaar, voor de dochter die gisteren ook effectief 2 werd. Zij draagt echter vaak nog maatje 80/86, want ze is nogal smal en klein voor haar leeftijd. Tegen alle verwachtingen in paste de jurk toch perfect op de dag van realisatie. En nu, enkele weken later, begint ie zelfs een beetje krap te worden. Dat kan je zien aan de bovenste plooitjes, die nu soms een beetje opentrekken:
Ik denk dus niet dat ze hem nog vaak zal kunnen aantrekken.
Jammer, want het jurkje staat haar beeldig, vind ik.
Ons bengeltje lijkt in deze jurk zowaar op een echt engeltje!En zo waren mijn 2 meiden klaar voor een spetterend communiefeest!3 opmerkingen: