dinsdag 6 januari 2015

Goed begonnen is half gewonnen

Mijn laatste post op deze blog dateert al van ergens halverwege de adventstijd. Ondertussen is Jezuske al lang geboren, zijn we beland in 2015 en zijn ook de drie koningen al even gepasseerd.

Mocht u dus vermoeden dat mijn goede voornemen van 2015 erin bestaat mezelf met 'nuttigere' dingen bezig te houden dan het neerpennen van mijn dagdagelijkse bezigheden en deze vervolgens de wereld in te sturen, dan zou dat zeer begrijpelijk zijn. Maar - misschien helaas - u zou het bij het verkeerde eind hebben.

Time management is nu éénmaal niet mijn ding, en de afgelopen weken heb ik dan ook niet de tijd gevonden om ook maar één zin neer te pennen over de zaken die mijn leven zin geven.

(Dat het mij ontbreekt aan deze soft skill heeft ook zo zijn voordelen, zij het dan vooral op de langere termijn. Zo heb ik ook niet de tijd gevonden om een lijstje te maken van goede voornemens voor 2015. Zo bespaar ik mezelf alvast enkele teleurgestelde gevoelens begin 2016, wanneer ik tot de vaststelling zou komen dat ik nog niet de helft van de vooropgestelde doelstellingen zou hebben waargemaakt.)

Waar ik wel tijd heb ingestoken de voorbije weken, dat zijn een behoorlijk aantal naaiseltjes. De meeste echter niet bijzonder blogwaardig, dus ik ga u er ook niet mee vervelen. Behalve één prestatietje dan, maar daarvan beschik ik dan weer niet over het geschikte fotomateriaal. Ik heb getracht voor het huwelijk van mijn schoonbroer enkele outfits in mekaar te flansen: Een jurk en bolero in groene wilde zijde voor mezelf, en 2 bordeauxroze jurkjes voor de dochters. Hieronder alvast een fotootje om een idee te geven. Mocht ik ooit duidelijker fotomateriaal in mijn bezit krijgen, dan maak ik er wel eens een blogpostje van (euhm, goed voornemen?).


Vorige week maakte ik - zowaar een maand vóór datum - alvast een jurkje voor de verjaardag van de oudste dochter, die 4 wordt op 24 januari. Ha! Wat zei ik daar ook alweer over time management?! Nu dit jurkje af is, kriebelt het wel om ook voor de jongste dochter éénzelfde exemplaar te maken, en misschien ook voor mezelf een bijpassende rok of jurk - als we dan toch bezig zijn. Kwestie van onszelf toch een beetje tijdsdruk te bezorgen...

Het patroontje voor de jurk is de Lotta dress van Compagnie M., aangepast met de mouwtjes van de Louisa jurk (eveneens van Compagnie M.). Wat is dat toch gemakkelijk, zo van die combineerbare patroontjes waarbij je niet aan het rekenen en foefelen moet om ze naar wens aan te passen!

Het timeless treasures stofje met de "chickadee" vogeltjes kocht ik bij fabric.com. Voor wie niet zo graag overzees zijn/haar aankopen doet, heb ik deze tip: bij MissMadelief kan je momenteel (soldentijd, weet u wel) hetzelfde stofje aankopen met 10% korting! En dan ook misschien nog deze tip: dit stofje bestaat zowel in katoen als flannel (pyamastof), dus zorg dat je je niet vergist wanneer je ergens een bestelling plaatst!
IMG_4667
Waar ik de voering nu ook al weer vandaan gehaald heb, weet ik niet meer, maar ze past wel perfect bij de buitenstof. En dat was nu echt nodig, want bij dit patroontje is de voering zichtbaar (aan de halsopening en de zakjes).
IMG_4664
Ook het lint (Veritas) - dat dient als poging om het geheel een iets feestelijker gehalte te geven - vormt een perfecte kleurmatch. Wat kan het leven toch mooi zijn! En wie heeft dan nog goede voornemens nodig?
IMG_4697

IMG_4639In plaats te knoeien met knoopsgaten en knoopjes, maakte ik weer snel en dankbaar gebruik van de KamSnaps van Kamsnappers.be.
IMG_4692
Zo, daarmee is mijn eerste naaiproject van het jaar een feit, en wens ik ook u een uiterst creatief, productief, maar vooral liefdevol jaar toe!
8 opmerkingen:

 1. Ik hoop echt dat je nog wat fotomateriaal te pakken krijgt van je jurk. Ze is prachtig. Margot zal zeker stralen op haar verjaardag. En dan vraag ik mij af...hoeveel meter van die stof heb jij gelocht als je nog aan een rok een jurkje extra denkt? 😜

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 2,50 meter. Ondertussen heb ik er de jurk voor Elise mee uitgeknipt en heb ik nog een half metertje over. Niet genoeg voor mezelf, dus. Daarom vanmiddag bij Habiba nog eens 2m extra gekocht. Niet in solden helaas, dus MissMadelief had voordeliger geweest.

   Verwijderen
 2. Time management :-) ik ben blij te lezen dat ik niet de enige ben die hier mee worstelt :-) Die groene jurk trouwens, daar wil ik ook meer foto's van zien, dat is haute couture!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Annick, dat is ook maar gewoon een patroon naaien, zoals bij eender welke andere jurk hoor. Dit is een patroon van vogue (V2842) https://voguepatterns.mccall.com/v2842

   Verwijderen
 3. Wauw wat een mooie jurk!
  Goed gedaan.

  Vele creatieve groetjes,
  Het Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen