maandag 27 juli 2020

badpak nr. 2 van deze zomer

In mijn vorige blogpost kon je het begin zien van mijn badpakkenavontuur voor deze zomer.
Vandaag laat ik jullie badpak 2 zien. Eentje voor mezelf, en eentje voor de dochter. 

Het patroon voorziet ook in een gewoon voorpand, maar ik koos 2 x voor de gerimpelde versie.
De dochter kreeg de versie met hoge rug (minder smeerwerk met zonnecrème), en voor mezelf maakte ik de versie met lage rug. Hier heb ik, achteraf gezien, een beetje spijt van: hoewel het nooit effectief gebeurt, heb ik door de lage rug optie vaak het gevoel dat mijn schouderbandjes gaan afvallen. Een uiterst onaangenaam gevoel...

Nog een verschil tussen onze 2 badpakken: de damesversie heeft aan de binnenkant een soort extra topje, ter ondersteuning van de boezem. Voor mijn kleine mandarinnekes misschien geen noodzaak, maar wel handig voor wie gezegend is met fruit van het zwaardere soort, dat wel wat extra steun kan gebruiken.
Al bij al ben ik zeer tevreden van dit patroon, op 1 minpuntje na: de armuitsnijding.
Die is namelijk erg klein, waardoor het badpak tot vlak onder je oksels komt.

Ik maakte mijn badpak als eerste, en heb na een pasbeurt de armsopeningen verdiept met 2,5 cm.
Bij de versie voor de dochter was ik al gewaarschuwd, en dus heb ik voor haar het patroon al meteen 1,5 cm dieper uitgesneden. Zoals je kan zien op de foto's, komt het badpak bij haar nog steeds hoog aan haar oksels, maar zelf beweert ze dat haar badpak zeer goed zit, dus heb ik het zo gelaten.
Pluspunt: "achterwerkbedekking". De dochter heeft niet bepaald een volle kont, maar om de één of andere reden kruipen al haar gekochte badpakken tussen de billen. Echt geen zicht. En bij dit exemplaar blijft alles mooi zitten. 
En ook mijn welgevormde achterwerk wordt mooi bedekt door dit badpak. Dat vind ik fijn. Persoonlijke voorkeur natuurlijk, maar ik ga niet graag met de billen bloot. Ik ben dan ook al een tijdje geen 20 meer.



Stof: flamingo badpakstof, badpakvoering, en badpakelastiek - webshop lijfgoed
Stof: badpakstof lycra bloem goud - atelier linabo, Wijgmaal


Deze post bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer je op basis van deze link een aankoop zou doen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze blijft gewoon hetzelfde. Het helpt mij wel om mijn stoffen- en naaiverslaving te onderhouden ;)





1 opmerking:

  1. Superknap! Het mijne ligt hier al maaaaaanden geknipt klaar, maar om één of andere reden ben ik er nog steeds niet aan begonnen. Foei

    BeantwoordenVerwijderen