donderdag 25 juni 2020

Tankini

Mijn selfish sewing modus draait op volle toeren. Na de short, maakte ik ondertussen ook 2 badpakken voor mezelf. Vandaag stel ik u graag mijn eerste tankini voor. 
Bijschrift toevoegen

Nu maakte ik al eerder badpakken voor de dochters, dus met met het naaien van badpak stof en waar je deze kan vinden, ben ik ondertussen al een beetje vertrouwd. Maar het blijft toch een beetje een uitdaging. 
Bovendien heb ik iets wat mijn kinderen (nog) niet hebben: borsten.
En ook al stond ik redelijk vanachter in de rij toen deze werden uitgedeeld, je wil toch dat ze blijven zitten waar het hoort. Een aandachtspuntje dus.


Bijschrift toevoegen


Dankzij de extra top met power mesh, badpak voering en elastiek aan de binnenzijde, hoef ik me daar alvast geen zorgen over te maken. 
Over een blote kont gelukkig ook al niet.
Ik heb graag dat mijn achterwerk mooi bedekt is, wanneer ik een badpak draag, maar het lijkt erop dat de meeste modemerken het niet met me eens zijn.
Een halve bedekte kont is in tegenwoordig. Maar ik ben geen 20 meer, en heb ondertussen ook al 3 kinderen gebaard, dus ik hou het graag "netjes".
Het patroon voorziet uiteraard in opties naar ieders wens, maar ik ging voor de middenmaat, met ruches, met zedig effect.
De prachtige stof voor dit badpak vond ik bij Atelier Linabo in Wijgmaal. Ik had geluk, en scoorde de laatste meters van de rol. De badpak voering, power mesh en badpak elastiek vond ik bij Lijfgoed.

patroon: 2 piece swimsuit van Rebecca Page (Top maat M, slip maat XL)
Zoals we van deze ontwerpster gewoon zijn, zitten er verschillende opties in het patroon, en is het eveneens verkrijgbaar in kindermaten.

Deze post bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer je op basis van deze link een aankoop zou doen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze blijft gewoon hetzelfde. Het helpt mij wel om mijn stoffen- en naaiverslaving te onderhouden ;)
2 opmerkingen:

  1. Supermooi! Ik ben een badpakpatronenzoektocht gestart dus lees met veel interesse de ervaringen van anderen. Merci voor deze blogpost!

    BeantwoordenVerwijderen