zondag 18 oktober 2020

ballettas


 Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier nog iets postte. Mijn naaimachine vertoont dan ook al een tijdje kuren. Het begon tijdens het naaien van enkele badpakken.. Waarover ik nog moet bloggen, bedenk ik me nu trouwens.

Maar eerst even kort iets over mijn meest recente naaisel: een balletzak voor één van de dochters.


Ik gebruikte hiervoor de kleinste versie van de "pleated bag" van Rebecca Page, omdat het zoveel bijkomende zakjes-opties bevat, en omwille van de leuke vorm.
Het enige wat ik een volgende keer zou aanpassen, is de toevoeging van 2 handvaten in het midden van de zak, zodat ze ook makkelijk met de hand gedragen kan worden.
Van alle mogelijke zakopties, koos ik er deze uit:
Een extra zakje met blinde rits aan de buitenkant 
Aan de binnenkant een zakje met zichtbare rits, en een opgestikte zak met 3 vakken 

De buitenstof is een soort roze metallic stof met een beetje stretch in. 
Een coupon van Lotte Martens, die ik ergens kocht, maar ik weet helaas niet meer waar....(misschien een stock verkoop van haar zelf, dat zou kunnen)
Als voering gebruikte ik een prachtig timeless treasures stofje in het roze met glitter erin (metallic shimmer pink). Deze vond ik bij Atelier Linabo in Wijgmaal.
Daar vond ik ook de magneetjes. Ik kocht er ook fournituren die nodig zijn voor de tassenband, maar deze waren te klein. Gelukkig had ik nog ergens een versleten handtas liggen, waarvan ik deze stukken nog kon recupereren.
Patroon: Pleated Bag (small) van Rebecca Page


Deze post bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer je op basis van deze link een aankoop zou doen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze blijft gewoon hetzelfde. Het helpt mij wel om mijn stoffen- en naaiverslaving te onderhouden ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten