woensdag 20 februari 2019

Eerste lentekriebels

't Is misschien nog een beetje vroeg, maar het eerst lentenaaisel is een feit.
Iets wat niet meteen op de planning stond, maar toen ik in januari een prachtige stofje - jeanslook, en gouden blaadjes print - zag liggen bij Nancy, kon ik het niet laten om met een aantal meters van dit moois huiswaarts te keren.


En ik wist al meteen waarvoor ik het ging gebruiken: een patsy party add-on voor dochter 1, en een posy pleated pants voor mezelf. De blogpost over het 2de patroon volgt nog. Vandaag wil ik alvast de patsy party jumpsuit laten zien. Deze is gebaseerd op het gratis patroon voor een feestjurk.
https://rebecca-page.com/product/patsy-free-bundle/?affiliates=165
Met de add-on (die wel betalend is), kan je daar o.a. een jumpsuit van maken.

Dit eenvoudige model moet het hebben van de details: prinsessennaden aan het voorpand, rimpelelastiek op het rugpand. (Op de foto hiernaast lijkt het voorpand wat te rimpelen aan de prinsessennaad. In het echt is dit niet zo. De stof was tijdens het nemen van deze foto nog niet gestreken)
De jumpsuit versie zet de mooie, lange, slanke benen van de draagster in de verf.

Die heeft ze van vaders kant. En man, wat ben ik daar jaloers op!
De broekspijpen vallen behoorlijk wijd. Daar kan je voor, of tegen zijn. Persoonlijk vind ik die retrotoets wel iets hebben.
Ik ben eens benieuwd of ik zelf ook zo goed met dit stofje zal staan...

Deze post bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer je op basis van deze link een aankoop zou doen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze blijft gewoon hetzelfde. Het helpt mij wel om mijn stoffen- en naaiverslaving te onderhouden ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten