zaterdag 30 mei 2020

een shortje voor mezelf

Het moet zowat de eerste keer zijn dat ik een short maakte voor mezelf.
En het is meteen een schot in de roos. Straf, want ik maakte geen proefexemplaar in baalkatoen, en ik deed geen aanpassingen.
Het gaat namelijk om een modelletje met elastiek, dus dan steekt het allemaal zo nauw niet, dacht ik zo.
En het eindresultaat valt reuze mee. Al zou ik een volgende misschien toch durven om een maatje kleiner te maken. Ik heb de elastiek aan de achterzijde namelijk enorm moeten aanspannen, waardoor ik aan de achterkant serieus wat stof op overschot heb.

Ik kan de short dan ook makkelijk aan en uittrekken zonder de knopen vooraan te openen, maar soms ben ik ook bang dat hij zomaar ineens, ongevraagd, tot op mijn knieën zal zakken.
Voor de rest moet ik zeggen dat ik er erg blij mee ben. Nog nooit een short gehad die er zo stijlvol uitzag, maar super comfortabel zit, ook na een copieuze maaltijd. Zalig!
Om die reden alleen al weet ik zeker dat dit mijn eerste, maar zeker niet mijn laatste zelfgemaakte short wordt. En gelukkig bestaat dit patroon ook in kindermaten, want mijn 2 oudste dochters staan te popelen om er zelf eentje te mogen dragen.

patroon: Berry Bubble shorts van Rebecca Page, maat L, zonder aanpassingen
stof: overschot van deze hier, waarmee ik initieel de posy pleated pants maakte. Maar dat eindresultaat trok op niets, dus ik verknipte hem terug tot deze short.

Deze post bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer je op basis van deze link een aankoop zou doen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze blijft gewoon hetzelfde. Het helpt mij wel om mijn stoffen- en naaiverslaving te onderhouden ;)

3 opmerkingen: