zondag 2 februari 2020

de vergeten pyama

3 kinderen grootbrengen, een voltijdse baan (of toch ongeveer, ik werk 90%), een huishouden runnen, en dan nog wat vrijwilligerswerk enkele dagen per maand, … het kan allemaal nogal eens een beetje veel worden.
En dan laat je al eens een steekje vallen.
Zo ging ik vóór kerst nog een blogje schrijven over de pyama die ik maakte als kerstcadeau voor 1 van de dochters.
We zijn ondertussen februari, en nu valt mijn frank euro.
Bij deze...
De lievelingspyama van de 2 oudste dochters, hier getoond door dochter 2:

De bedoeling was om zowel de broek als het bovenstuk te maken in het flanellen stofje met de vogels, maar jammer genoeg was mijn lapje stof in de voorraadkast een beetje te klein.
Plan B dan maar. Een rode broek uit Nicky velours. 't Kon erger. 't Kind is er even gelukkig mee.

Het patroontje is van Rebecca Page, en heeft enkele leuke details. Zo ziet de pyama er een tikkeltje chiquer uit, terwijl het eigenlijk toch nog een eenvoudig naaiwerkje blijft. Ik ben niet altijd een even grote fan van de patroontjes van RP, maar deze pyama is nu wel een favorietje geworden ondertussen.
Ik heb dan ook de ambitie om tegen de volgende kerst er eentje te maken voor alle leden van ons gezinnetje.


Fijn om weten dan, dat dit patroon zowel beschikbaar is voor poppen, baby's, kinderen, als volwassenen (mannen en vrouwen!). Dan moet ik het alvast niet ver gaan zoeken.

 Zie haar nu staan, ons fier madam!


Deze post bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer je op basis van deze link een aankoop zou doen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Deze blijft gewoon hetzelfde. Het helpt mij wel om mijn stoffen- en naaiverslaving te onderhouden ;)














1 opmerking: